Derba Basketball | voor ambitie en plezier !

BASKETBALSCHOOL DERBA VOOR ALLE KINDEREN TUSSEN DE 6 EN 10 JAAR
WAT KRIJG JE VAN ONS ?

In de 3e week van september 2018 zijn we gestart met iets nieuws! Een basketbalschool voor alle kinderen tussen de 6 en 10 jaar oud.
Een leuke en speelse manier om te leren basketballen. Onze trainers hebben ervaringen met jonge kinderen. Ze geven ieder kind evenveel aandacht en houden rekening met het niveau. Met allerlei oefeningen en spelletjes leer je elke week iets nieuws, helemaal in je eigen tempo. En zonder verdere verplichtingen binnen de club. Gewoon lekker basketballen.

Een leuke en leerzame training van 2 uur op zaterdagochtend
Hele goede trainers en begeleiders, ervaren met opgroeiende kinderen
Een tenue in jouw maat
Een basketbal die je mee naar huis mag nemen
Een dribbelbril
Elke week een app met wat je geleerd hebt en wat je gaat leren
Basketbal clinics met een bijzondere trainer (2x per seizoen)
Deelname aan het scholentoernooi (als jouw school meedoet)
Geen verdere (club)verplichtingen

DE BASKETBALSCHOOL IN HET KORT

Voor alle meisjes en jongens tussen de 6 en 10 jaar
Zaterdagochtend van 09:30 tot 11:30 in sporthal De Oosterven
Start 3e week september
30 trainingen
€ 75 voor een heel seizoen
Weet je nog niet of het het leuk vindt? Dan mag je het 3x gratis uitproberen

Het is echt de bedoeling dat je in alle vrijheid gaat leren basketballen. 
We spelen geen competitiewedstrijden en we hebben ook geen andere verplichtingen voor jou of je ouders.

Lijkt het je wat? 
Stuur dan een mail naar basketbalschool@derba.nl en geef je nu vast op. 
Zet in de mail je naam en leeftijd en de naam, het telefoonnummer en e-mailadres van je vader en/of moeder. 
Wij houden je dan op de hoogte van de start en het hele programma

sponsorbord-v9ab-1_1600x400

PERSBERICHT

Rabobank ondersteunt oprichting Basketbalschool Derba en Handbalschool SV Graftdijk
In september gaat een lang gekoesterde wens van basketbalvereniging Derba en handbalvereniging SV Graftdijk in vervulling: een echte basketbal- en handbalschool. Het doel is om kinderen in de leeftijd tussen de 6 en 11 jaar oud kennis te laten maken met deze balsporten, zonder dat ze al direct verplichtingen hebben van wedstrijden of andere clubactiviteiten. Het spelplezier staat voorop! Gewoon lekker op zaterdagochtend sporten op je eigen niveau onder leiding van ervaren trainers en begeleiders. Helemaal afgestemd op jonge kinderen.

Rabo Verenigingsondersteuning
Derba en SV Graftdijk dienden vorig jaar gezamenlijk een aanvraag in voor Rabo Verenigingsondersteuning. Rabobank onderkent de waarde van sportverenigingen en cultuurorganisaties en zet daarom de komende jaren in op intensieve begeleiding van deze partijen. Dat doet de Rabobank in samenwerking met de 25 sportbonden die betrokken zijn bij Team NL, NOC*NSF, Kunstbende en cultuurkoepel LKCA. Het doel is om verenigingen en stichtingen toekomstbestendig te maken én te houden.

Twee actieve en enthousiaste clubs
Door verenigingen en stichtingen nadrukkelijker en structureel te ondersteunen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid en op bestuurlijk, financieel en maatschappelijk vlak, kan Rabobank een groot verschil maken. “Twee van de verenigingen met wie we traject ingaan, zijn Derba en SV Graftdijk. Twee actieve en enthousiaste clubs die hard bezig zijn om meer leden te werven. Activiteiten om kinderen kennis te laten maken met je sport en je vereniging, dat doen Derba en SV Graftdijk goed”, aldus Henny Maes, Directievoorzitter Rabobank Waterland en Omstreken.

Ideaal voor jonge kinderen die nog geen sport hebben gekozen
“Met de ondersteuning worden wij echt geholpen”, vertellen Frank Nibbering en Johan Bloothoofd, de voorzitters van Derba en SV Graftdijk. “Een basketbal- en handbalschool opzetten is een enorme klus. We hebben al veel vrijwilligers die van alles voor onze clubs doen. De Verenigingsondersteuning van de Rabobank geeft ons nu ook de kans om deze scholen te starten. Belangrijk is dat de Rabobank haar eigen netwerk ook mobiliseert om dit verhaal in de publiciteit te brengen. Zo horen veel meer mensen ervan en krijgen we hopelijk veel meer kinderen die de eerste keer komen kijken en ontdekken hoe leuk basketbal en handbal zijn. Het afgelopen half jaar hebben we in het kader van de Verenigingsondersteuning al nauw samengewerkt en onze plannen helemaal uitgewerkt. We profiteren er direct al van!”

Nieuwe, toekomstbestendige aanpak
Beide clubs zijn tevreden over hun onderlinge samenwerking het afgelopen jaar en kijken met vertrouwen naar de toekomst, samen met de Rabobank. “Verenigingen kampen met een teruglopend aantal vrijwilligers, minder financiële bijdrages van lokale overheden en minder leden. Maar ook met een veranderend consumptiegedrag en de wens van de samenleving voor een meer maatschappelijke rol voor de vereniging. Dit vraagt om een nieuwe toekomstbestendige aanpak en wij helpen daar als coöperatieve bank graag aan mee”, aldus Maes.

Je kunt je al aanmelden, zonder verdere verplichtingen
We starten met de beide scholen in de derde week van september. Je kunt je nu al vast aanmelden. Dan is je plaats verzekerd.
Aanmelden Basketbalschool Derba: via www.derba.nl
Aanmelden Handbalschool SV Graftdijk: via secretarisgraftdijk@gmail.com